8 månader och potträning

Vanna har blivit 8 månader och känns så himla stor nu. Hon börjar bli mer barn än bebis 💞

I måndags köpte vi en potta åt henne. Vi har hela tiden sagt att vi ska låta henne bekanta sig med potta tidigt och nu kände jag att det var dags. Syftet är inte att hon ska bli blöjfri nu men jag ser så många barn som har det jobbigt med toalettbesök och att sluta med blöja, det är inte alls ovanligt att ha blöja i 3-4 år vilket jag tycker känns absurt. Så jag/vi vill att pottan ska bli något självklart som inte är en big deal för henne. Tänker att chansen är större att det blir så om pottan eller toaletten "alltid funnits med". 
Jag har hört talas om EC förut men trodde att det handlade om mindre bebisar då men när jag googlade på potträning så insåg jag att man kallar det för EC eller babypottning enda upp till 18 månader. Än så länge har vi inte alls kunnat se att hon visar några tecken på när hon behöver kissa eller bajsa utan har rutinmässigt satt henne på pottan efter mat och sömn om vi varit hemma. Och på hela veckan har det inte kommit något i pottan en enda gång 😂 men i morse när jag låg kvar i sängen hörde jag Emil prata med Vanna i badrummet om att det kom kiss i pottan och sedan har hon kissat i pottan 5 av de 6 gånger vi satt henne där idag. Ganska imponerande ändå! Vi får se hur det går imorgon, om det bara råkade komma slumpmässigt eller om hon fortsätter kissa i pottan. 
Så stor tjej på pottan!


I övrigt är hon i full gång att försöka krypa nu. Hon försöker komma upp i krypställning och står och gungar på alla fyra. Hon tar sig också fram sittande på rumpan med hjälp av benen och kan vrida sig runt sittande. Hon vänder sig fortfarande inte från rygg till mage 😂 hon ser väl ingen anledning till det. Tycker hon är så sen jämfört med Liv och Elise. Eller tillbakadragen kanske är mer rätt ord. De stora tjejerna försökte så himla mycket så tidigt medan Vanna mest varit nöjd utan att kunna förflytta sig osv 😅 men nu känns det som att hon är i en period då det börjar hända mer. 


Hon är också jätteduktig på att äta trots att hon saknar tänder. Hon älskar typ all mat och kan äta bitar utan problem. Förra helgen gjorde vi lasagne som hon ätit rester av flera gånger och hon har ätit tacos denna helg, fast då fick hon bara köttfärsen med ost och mosad avokado. I morse gav vi henne en macka utan att göra småbitar av den. Det var lite knepigt men gick ändå bra. Vår stora lilla tjej! I fredags på 8-månaderskontrollen vägde hon 8590 gram och var 69,4 cm lång. Hon hade hoppat upp en kurva på både vikt, längd och huvudomfång.

Lasagne. Hon åt två portioner och slickade tallriken efter 😂

Tacos. (Ja, hon äter numera naken efter ex antal förstörda Bodys som inte går att få rena haha)

Dagboksanteckningar | | Kommentera |
Upp