1 månad

I lördags passerade Vanna en månads ålder. Det har gått så fort samtidigt som det känns som att hon alltid varit med oss. Tror att alla som har barn känner igen sig i det haha. 
Både jag och Emil tycker att hon blir mer och mer en person och inte bara en nyföding. Hon är mer med, fäster och följer med blicken, svarar ibland med ljud när man pratar med henne och börjar liksom bli lite uppmärksam på att det finns en omgivning.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Just nu kretsar våra dagar mest runt att komma ut på promenad. Årstiden är perfekt då det är väldigt skönt väder att komma ut och gå i. Jag gillar ju att vara ute och vill att barnen ska få frisk luft varje dag. De stora är ju ute på rasterna så de får ju alltid komma ut automatiskt men med Vanna måste ju jag se till att även hon kommer ut. Sen försöker jag se till att vi är ute en stund efter skolan också, en sväng i lekparken eller en promenad till närmsta affär om vi behöver komplettera med något. Angående promenaderna så orkar jag mer och mer. Går inte fort men orkar länge. Tycker inte att det känns som att jag opererades för en månad sedan, mer än att konditionen blev väldigt dålig efter. Men läkningen har varit väldigt bra. Ärret såg ganska fint ut redan när vi tog bort förbandet och nu efter en månad tycker jag ändå att det ser väldigt fint ut. Läste att det vätskar sig osv för endel men mitt har sett ut som ett ärr och inte ett sår sedan förbandet togs bort så jag har kanske haft tur. Där emot känner jag av i bäckenbotten att jag varit gravid. Vissa tror att man inte påverkas om man inte fött vaginalt men jag känner absolut att knipövningarna är nödvändiga. Har varit väldigt noga med dem under och efter alla mina graviditeter så jag har aldrig behövt få problem med att ha svårt att hålla mig när jag tex nyser eller så men jag känner att musklerna är svagare och aningen tyngdkänsla ibland. Kan även känna av det i bäckenet på kvällen när jag gått långt under dagen. 

(null)


I övrigt har jag fortfarande mycket vikt kvar efter graviditeten och magen har inte dragit ihop sig lika bra som efter de tidigare graviditeterna. Men än så länge bryr jag mig inte så mycket. Jag känner mig ju så mycket lättare utan den stora tunga magen så just nu känner jag mig inte påverkad av att väga för mycket. I vanliga fall brukar jag känna mig tung och orörlig när jag väger 10 kg mindre än jag gör nu 😂 vägde ca 5 kg mer än vanligt på inskrivningen så om jag ska tro min våg har jag 7 kg kvar till inskrivningsvikten men på sikt behöver jag nog komma ner några till. Men som sagt, är inte så påverkad av det nu mer än att det är svårt med kläder så har inte bråttom. Jag får ju ändå inte träna på ett tag pga snittet och banta tänker jag då inte göra. 


Älskar verkligen mammaledigheten och all tid jag får med familjen nu ❤️ funderade på att gå till öppna förskolan snart också men Vanna har varit snorig till och från i typ 2 veckor så jag väntar nog med det så att hon inte drar på sig något mer nu när hon är så liten. Men ser verkligen fram emot allt som föräldraledighet kommer att innebära 😍 och njuter massor av det den innebär just nu ❤️
Dagboksanteckningar, Gravid | | Kommentera |
Upp