Mvc och Lejonkungen

Idag startade jag och tjejerna dagen med vår numera dagliga smoothie. Får i mig sjuka mängder frukt och grönsaker just nu haha! Det har varit så gott i värmen och nu när det är svalare har suget hängt kvar. Efter frukost tog jag och tjejerna en promenad. Tog en kort runda, jag har verkligen inte samma ork längre. Trycket neråt gör mig kidsnödig så fort jag är uppe och rör mig och jag har även ont i ljumskar och lår som jag skrev igår. Sedan känner jag av tyngden ordentligt nu. Fötter och knän värker och känns trötta! Men det är skönt att komma ut och röra på sig lite grann i alla fall. Bättre med en liten promenad än ingen alls. 

Sedan var det dags för mvc igen. Min barnmorska har semester nu så vi var hos en annan men hon var också jättebra 😊 Bebisen ligger med huvudet neråt men det är fortfarande ruckbart. Jag talade om att det känts som att hon "snurrat ett varv" och barnmorskan sa att det är ju inte helt omöjligt. Tror att det finns lite mer plats att röra sig på när det inte är första barnet, sedan fixerar sig ju första barnet oftast tidigare. Vikten, blodvärdet, blodsocker, hjärtljud och SF-måttet såg bra ut även denna gång men mitt blodtryck var lite förhöjt så jag ska tillbaka nästa vecka för att kolla att det inte drar iväg. Det var bara undertrycket som var högre, övertrycket låg stabilt som det brukar. Men brukar ha 65-70 i undertryck men nu har det uppe på 90 så det var ju viss skillnad. Blev först lite fundersam då jag ju varit rätt svullen så tänkte ju direkt på havandeskapsförgiftning, men vi tog ett urinprov också och det fanns inte en tillstymmelse till äggvita i urinen sa barnmorskan så det var i alla fall inget att oroa sig för. Dock är jag lite bekymrad över blodtrycket, tråkigt också då alla värden och allt varit så otroligt stabila hela vägen. Vill inte falla på mållinjen hahaha. Imorgon går jag in i vecka 37! 

Efter barnmorskan överraskade vi tjejerna med att se Lejonkungen på bio. Tyckte den var bra och tjejerna var jättenöjda 😊 Blev en jättemysig dag och det var skönt att ta den lite som den kom. 
(null)


Dagboksanteckningar, Gravid | | Kommentera |
Upp